Передплата 2024 ВЗ

У Палаці мистецтв за 25 хвилин та 17 секунд декорували тисячу бойківських пасок

Акція «Паска нескорених» має на меті назбирати кошти на тисячу дронів для фронту

Фото автора
Фото автора

У суботу, 8 квітня, у Палаці мистецтв господині Львівщини встановили рекорд України, який зафіксували представники комітету Книги світових рекордів. Суть рекорду — за годину декорувати тисячу бойківських пасок і викласти їх на святковий стіл у формі тризуба. Учасники акції «Паска нескорених» впоралися із завданням значно швидше — за 25 хвилин та 17 секунд. Після рекорду паски бойківських господинь відправили захисникам на передову.

Соціальну акцію організовувала громадська організація «Нескорені», яка працює з 2014 року і допомагає українським захисникам.

… У Палаці мистецтв зібралися понад сотню відвідувачів акції. Прийшли господині з дітьми, військові, представники Територіальної оборони…

Як розповіла для «ВЗ» організаторка акції, керівниця Міжнародного штабу допомоги українцям та представниця Книги світових рекордів Анна Крисюк, цей рекорд символічний і пов’язаний з Великоднем. Має місію — популяризувати тризуб України у вигляді композицій з пасок. «Акція „Паска нескорених“ має на меті зібрати кошти на дрони для ЗСУ, — наголошує пані Анна. — Паски пекли і декорували на підтримку проєкту „Тисячу дронів для України“, який стартує з неділі, 9 квітня (усіх охочих закликають скинути на рахунок проєкту суму від триста гривень для купівлю сучасних безпілотників. — Авт)».

Господиня Світлана розповіла, що паски для рекорду випікали за старовинним карпатським рецептом на дровах та без додавання штучних інгредієнтів.

Схожі новини