Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Великдень за Григоріанським календарем у Львові заброньовано 54% номерів в готелях

Про це та інші туристичні тенденції на Великодні вакації розповіла для «ВЗ» начальниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь

Попри воєнний стан та несприятливі погодні умови на католицький Великдень (9 квітня) у Львові заброньовано 54% готельних номерів. А на православний Великдень, який відзначають 16 квітня — 27% готелів. Ситуація щодо туризму на православний Великдень ще може змінитися, оскільки зараз турист планує подорожі спонтанно, за день-два до поїздки. 84% гостей, які на Великодні свята забронювали готелі у місті Лева — українці з Києва, Харкова, Дніпра, Одеси та Івано-Франківської області. 16% - іноземні туристи з Польщі, США, Великої Британії, Німеччини.

Про це повідомила для «ВЗ» начальниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь.

Каже, як правило, турист приїжджає на святкові Великодні вакації на два-три дні.

«Типи бронювань зараз змінилися, — продовжує розмову чиновниця. — Туристи не поспішають бронювати житло завчасно. Наприклад, ситуація з Великоднем на 16−17 квітня може різко змінитися уже з наступного тижня. На це можуть впливати погодні умови та тенденція до спонтанного планування подорожей. Є тенденція до внутрішнього та сімейного туризму. Українці їдуть до Львова, щоб відпочити, бо тут безпечніше і не знищена туристична інфраструктура. Можна познайомитися з містом і планувати звідси свою мандрівку до Європи, чи Карпат».

Популярні екскурсії на Великдень серед українських та іноземних туристів — музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай», Богослужіння у львівських храмах. Також у Львові, каже Христина Лебедь, туристи люблять шукати панорами, з яких можна подивитися на місто з висоти. Серед популярних місць — меморіал пам‘яті героїв Небесної Сотні.

Запитую яким буде цьогоріч туристичний сезон у травні. «З потеплінням кількість туристів у Львові різко збільшилася. Поїхати на відпочинок на Чорне чи Азовське море цього року ще, напевне, не будемо мати можливості. Альтернативою будуть подорожі до західних регіонів України — Львів, Прикарпаття, Закарпаття. Готуємося цього року до якісного внутрішнього туризму».

Схожі новини