Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Відомий бренд віскі повернувся у росію

  • 04.04.2023, 18:30
  • 1 093

Компанія Pernod Ricard, власник найбільшого в Ірландії бренду віскі Jameson, відновила постачання на ринок рф

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це повідомило ірландське видання Independent.ie.

Минулоріч компанія припинила торгувати з рф після початку повномасштабної війни проти України, та днямиSunday Independent повідомила, що різні продукти Jameson знову доступні на популярному російському алкогольному сайті із магазинами у москві.

Щодо доступності віскі Jameson у росії прессекретарка компанії заявила, що компанія від «початку війни» ставила в пріоритет «захист місцевих працівників як в Україні, так і в Росії».

Спочатку, за її словами, це було можливо коштом продажу вже наявних запасів, які були на ринку та імпортовані до початку війни. Коли запаси були вичерпані, компанія вирішила продовжити постачати свої товари до рф «на рівні, який дозволяє нам забезпечити добробут нашої місцевої команди та життєздатність дистрибуційної дочірньої компанії Pernod Ricard».

Jameson виробляє компанія Irish Distillers, що належить Pernod Ricard, яка також є виробником інших відомих брендів віскі, зокрема — Powers і Redbreast.

За даними Ірландської асоціації віскі, росія була другим за величиною експортним ринком віскі в Ірландії після США: у 2020 році туди продали 534 000 ящиків віскі. Irish Distillers повідомила, що Jameson збільшив продаж в рф на 19% за результатами 2021 року.


Джерело:

Схожі новини