Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Для водіїв вантажівок, які прямують до Польщі через «Ягодин-Дорогуськ» запустили мобільний застосунок єЧерга

Так водії зможуть краще планувати логістику подорожей

У пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» запрацював мобільний додаток єЧерга. Цей мобільний застосунок розробили спеціально для водіїв вантажних автівок, які їдуть через Польщу до Європи з гуманітарною місією. Раніше записатися в електронну чергу можна було лише на сайті. У мобільному застосунку водій оперативно отримує повідомлення про свій статус в черзі, просування черги та час заїзду до пункту пропуску. А для комфорту польських водіїв, що перетинають український пункт пропуску за електронною чергою, у застосунок додали польську мову. Також у цьому застосунку є англійська мова.

За інформацією Міністерства інфраструктури України, який і розробили цей проєкт для водіїв, наразі скористатись єЧергою можуть міжнародні перевізники вантажів, що перетинають кордон через пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ». Заїзд до сервісних зон для користувачів єЧерги не обов’язковий. Водій сам обирає, де і як чекати перетину кордону.

Для входу в програму водії вантажівок мають використовувати той самий пароль та логін, якими користуються для авторизації на сайті echerha.gov.ua. Користувачі також мають можливість продовжити чи скасувати свій запис черги, залишити звернення команді розробки і прочитати останні новини про проєкт перетину кордону.

«Зручність єЧерги оцінили тисячі водіїв вантажівок. Офіційно проєкт стартував у грудні минулого року. І за цей час записалися в електронну чергу та проїхали через пункт пропуску майже 55 тисяч вантажівок. Україна системно працює над цифровізацією порядку перетину кордону» — повідомив на брифінгу заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Анатолій Комірний.

Водій та волонтер Віталій Ткачишин, який раз на місяць їде до Польщі за гуманітарною допомогою розповів для «ВЗ», що єЧерга допомагає йому значно краще планувати час подорожі до ЄС.

«Раніше ми чекали в живій черзі по кілька днів, тепер поїхати до Польщі можна значно комфортніше, бо додаток показує актуальні черги і це допомагає з логістикою», — підсумував Віталій.

Схожі новини