Передплата 2024 ВЗ

4 квітня Фінляндія стане членом НАТО, — генсек НАТО

  • 03.04.2023, 14:35
  • 662

Цього тижня країна приєднається до Північноатлантичного альянсу

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це повідомляє норвезька громадська телерадіокомпанія NRK.

Відтак у вівторок у Брюсселі розпочнеться зустріч міністрів закордонних справ Альянсу. За даними ЗМІ, прапор Фінляндії замайорить серед стягів інших держав блоку, щоб підтримати членство Фінляндії. ЗМІ публікують у мережі фото флагштока, на якому, як очікують, у вівторок піднімуть фінський прапор.

Історичний момент також завершать церемонією з промовами генерального секретаря Єнса Столтенберга та президента Фінляндії Саулі Нііністьо.

Міністр закордонних справ Пекка Хаавісто заявив виданню Helsingin Sanomat, що членство Фінляндії можуть формально затвердити в Брюсселі без подання документів до Вашингтона

Раніше вважали, що членство набуває чинності лише тоді, коли представник Фінляндії передає документи про приєднання до Державного департаменту США у Вашингтоні.

Цікаво, що 4 квітня — річниця заснування НАТО. У 1949 році в Вашингтоні представники 12 країн — США, Британії, Франції, Італії, Бельгії, Нідерландів, Люксембурга, Канади, Данії, Ісландії, Норвегії та Португалії - підписали Північноатлантичний пакт про воєнно-політичний союз.

Схожі новини