Передплата 2024 «Добра кухня»

На передовій загинув білоруський доброволець «Моджахед»

  • 01.04.2023, 17:30
  • 1 157

У боях за Україну загинув доброволець Даніїл Ляшук з позивним «Моджахед»

Даніїл Ляшук. Фото із мережі
Даніїл Ляшук. Фото із мережі

Про це повідомили у соцмережах.

«На жаль, ми вимушені сповістити про загибель нашого друга, нашого брата, нашої рідної людини. Ти був народжений героєм, ти загинув як герой. Ми усі будемо пам’ятати тебе вічно», — зазначили автори.

У тексті також є прохання до влади надати Даніїлу Ляшуку посмертно громадянство України та звання Героя України.

Даніїл Ляшук — громадянин Білорусі, який на початку російської збройної агресії у 2014 приїхав до України та вступив до новосформованого батальйону «Торнадо», передає Еспресо. У 2015 році Генпрокуратура встановила, що бійці «Торнадо» на Луганщині викрадали людей, ґвалтували, вбивали та займалися мародерством. Роту розформували, ексбійців «Торнадо» засудили на 5−11 років з позбавленням військового звання. Їх звинувачували у насильстві та катуванні.

У 2015 році під час арештів «Моджахед» утік, однак у вересні його затримали: військовий прокурор Анатолій Матіос назвав його «найнебезпечнішим та найжорстокішим з усіх підозрюваних бійців роти «Торнадо».

У квітні 2017 року всіх «торнадівців» визнали винуватими, Даніїла Ляшука засудили до 10 років в’язниці. На волі він опинився у 2021 році, адже на всіх «торнадівців» поширювався «закон Савченко».

Із перших місяців повномасштабного вторгнення Даніїл Ляшук воював на фронті, у BBC повідомляли, що він отримав поранення, коли віз до свого підрозділу захопленого у полон російського військового.

Схожі новини