Передплата 2024 «Добрий господар»

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактом вибуху гранати у львівській квартирі

Стан потерпілого стабільний, його прооперували в одній з лікарень Львова

Слідчі відділу поліції Львівського районного управління поліції відкрили два кримінальні провадження за фактом вибуху гранти у квартирі Львова, через що загинув один чоловік та ще один отримав важкі поранення. Це ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) ККУ. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.

Про це повідомила для «ВЗ» речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська.

«Слідчі встановлюють походження боєприпасу, що вибухнув та усі деталі», — наголосила вона.

Нагадаємо, інцидент трапився близько опівночі 31 березня на вулиці Замарстинівській, 150. Внаслідок вибуху гранати гість квартири помер на місці. Це 44-річний мешканець Чернігова. Ще один чоловік, який знаходився у квартирі - господар, 52-річний львів'янин, який госпіталізований в лікарню із важкими травмами. На місці працювали рятувальники та правоохоронці.

1 квітня у лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об'єднання прооперували 52-річного львів'янина, якого госпіталізували з множинним осколковими пораненнями тіла та ураженням правого ока. Зараз він перебуває у реанімації. Його стан — стабільний.

Як розповів «ВЗ» керівник ГО «Варта-1» Ігор Зінкевич, такі випадки у Львові рідкісні, але через війну люди мають на руках багато нелегальної зброї… Неправильне поводження із боєприпасами, каже експерт, призводить не летальних випадків.

«Справою займається поліція, — наголошує Ігор Зінкевич. — На жаль, будуть такі відгуки війни… Такі випадки, як вибухи гранати можуть лише збільшуватися».

Схожі новини