Передплата 2024 «Добрий господар»

На Закарпатті на кордоні затримали переправника ухилянтів

  • 30.03.2023, 16:00
  • 501

Учора оперативні співробітники Чопського прикордонного загону затримали мешканця Закарпаття, який заробляв на незаконному переправленні чоловіків призовного віку через державний кордон

У межах супроводу кримінального провадження за ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» правоохоронці затримали фігуранта під час безпосереднього переправлення ним двох громадян України. Переправник дістався у прикордоння таксі, іншим автомобілем у визначене ним місце приїхали його «клієнти». Він допоміг їм подолати загороджувальний паркан та вказав, куди рухатися далі.

Однак переправника затримали на гарячому — під час безпосереднього переправлення чоловіків через кордон. Під час слідчих дій у фігуранта вилучили мобільний телефон та грошові кошти. За свої послуги він взяв з кожного з чоловіків 6000 доларів.

Фігуранта затримали у порядку ст.208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання ГУНП в Закарпатській області. Наразі тривають невідкладні слідчі дії.

Заходи здійснила спільна міжвідомча група, до якої, окрім прикордонників, входили співробітники слідчого відділу розслідувань особливо тяжких злочинів і міграційної поліції ГУНП, за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Схожі новини