Передплата 2024 «Добрий господар»

Хірурги зі США прооперували у Львові хлопчика, батько якого загинув на фронті

  • 28.03.2023, 20:31
  • 1 311

Одним з тих, кому допомогли медики, став 3-річний Ростик, батько якого загинув на війні. Дитина ненароком засунула руку у багаття та обпекла пальчики

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Це сталося на подвір'ї власного дому рік тому. За кілька місяців тато загинув на фронті. Мама залишилася сама з двома дітьми.

Про цей випадок розповіли у пресслужбі Львівської міськради.

Наслідок опіку — нерухомий мізинець на правій руці. Операція не допомогла. Коли Ростика привезли до американських пластичних хірургів, що приїхали з місією до Львова, пальчик у дитини уже практично не розгинався. Рубець формувався уже і на поверхні долоні. Висновок хірургів — термінова пластика пальця.

Під час хірургічного втручання лікарі розсікли рубець, а після — змінили лінії натягу. Результат — Ростик уже розгинає мізинець. Сьогодні з маленьким пацієнтом працює фізичний терапевт.

Крім Ростика, запрошені фахівці зі США прооперували ще 14 діток з важкими післяопіковими дефектами, а також вродженими та набутими вадами обличчя.

Вісім хірургів приїхали до Львова, щоб підтримати Україну під час війни. Це Джеймс Сан, Драпід Сетті, Крейг Хобар, Джон Чермін і Харрісон Клентон.


Джерело: ЛМР

Схожі новини