Передплата 2024 «Добрий господар»

«Аварія трапилася через порушення технології під час запуску котла»

Про нові деталі у справі вибуху в котельні у Рясному розповів для «ВЗ» директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець

За попередніми результатами досліджень, вибух у котельні «Залізничнетеплоенерго», що у Рясному, трапився через порушення технології запуску котла в роботу. Оператор, який чергував у цю ніч, порушив послідовність дій (чоловік через вибух отримав травму руки). Після завершення розслідування справи до нього буде застосоване дисциплінарне стягнення, а працівники котельні вкотре пройдуть робочий інструктаж, зокрема щодо техніки безпеки.

Про це повідомив у коментарі для «ВЗ» директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець.

Нагадаємо, ГУ Нацполіції у Львівській області не відкрили кримінальну справу за фактом вибуху в котельні «Залізничнетеплоенерго», що у Рясному. Наразі проводиться перевірка деталей. Вибух газового котла трапився опівночі 25 березня. Вибух пошкодив опалювальний котел, насос димовидалення та шибки вікон на площі близько 120 метрів квадратних.

Олександр Одинець повідомив, що в котельні вже замінюють вибиті шибки вікон, поприбирали завали від вибухової хвилі всередині приміщення. Котел, який постраждав оглянуть спеціалісти і після завершення опалювального сезону його відремонтують, проведуть гідравлічні випробування. Цей котел запрацює вже на новий опалювальний сезон. Загалом усі відновлювальні роботи в котельні обійдуться до ста тисяч гривень.

«Котельня „Залізничнетеплоенерго“ працює у штатному режимі, забезпечує теплом і гарячою водою споживачів, — каже чиновник. — Один котел виведений із технологічної схеми. Проведемо гідравлічні випробовування: чи котел є герметичним».

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури запевнив, що котел, який вибухнув, проходив відповідну технічну перевірку і був цілком справним.

«В котельні є відповідальні за роботу обладнання, є і контролюючі органи, — продовжив розмову Олександр Одинець. — 25 березня спрацював людський фактор… Не було виконано усю послідовність дій. Думаю, застосуємо дисциплінарні стягнення. Позачергово перевіримо рівень знань у сфері охорони праці та поводження з котлами такого типу».

Схожі новини