Передплата 2024 ВЗ

«Поліція не відкрила кримінальну справу за фактом вибуху котельні у Рясному»

Про це та інші деталі справи розповіла для «ВЗ» речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська

Фото Андрія Яремка
Фото Андрія Яремка

ГУ Нацполіції у Львівській області не відкрили кримінальну справу за фактом вибуху в котельні «Залізничнетеплоенерго», що у Рясному. Наразі проводиться перевірка деталей.

Про це повідомила для «ВЗ» речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська.

Нагадаємо, 25 березня, майже опівночі до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в Львові на вул. Шевченка, 362-А, стався вибух газового котла. Це трапилося на першому поверсі цегляної двоповерхової будівлі котельні. Вибух пошкодив опалювальний котел, насос димовидалення та шибки вікон на площі близько 120 метрів квадратних. У момент вибуху в котельні була лише одна людина — 69-річний оператор, який отримав травму руки. Та від госпіталізації чоловік відмовився. Саме він і викликав рятувальників на місце події.

«Зараз поліцейські проводять перевірку і встановлюють усі обставини, — наголосила Світлана Добровольська. — Ніхто не постраждав і це найголовніше».

Як стало відомо «ВЗ» з інсайдерських джерел, одна з робочих версій вибуху — технічна несправність котла. У ГУ ДСНС Львівської області кажуть, їхні фахівці не займаються розслідуванням причин вибуху, оскільки не було пожежі.

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк зазначає, тепло і гаряча вода споживачам від котельні на вул. Шевченка, 362-А, подається, оскільки у котельні є ще п’ять робочих котлів.

«Котел, який вибухнув, від'єднали від системи, працюють два котли і три залишаються в резерві, — відзначає Ірина Маруняк. — Проблем з подачею опалення немає. Відновлення котла і пошкоджень у будівлі котельні „Залізничнетеплоенерго“ виконає власним коштом».

Схожі новини