Передплата 2024 «Добрий господар»

У Бахмуті ще залишилися понад три тисячі мешканців, — ОВА

  • 23.03.2023, 16:45
  • 601

У Бахмуті наразі проживають менш ніж 3,5 тисячі людец, серед яких — 32 дитини. Тим часом евакуація триває

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це розповів керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Бахмут — це місто, у якому було майже 84 тисяч мешканців на 24 лютого 2022 року. Зараз залишилися, за нашими підрахунками, менш як 3,5 тис. осіб у місті. Це ті люди, які, і я з усією відповідальністю це можу сказати, не хочуть виїжджати з міста від слова „зовсім“… Наразі 32 дитини в Бахмуті, які з батьками так само відмовлялися виїжджати. Вони, за нашими цифрами, лишилися у Бахмуті», — повідомив Кириленко.

Він зауважив, що, попри усі зусилля держави та волонтерів і вкрай тяжку ситуацію у місті, деякі мешканці просто відмовляються від евакуації. Вони навіть переховуються від волонтерів та поліцейських.

Кириленко також додав, що усі «статусні діти», тобто — діти з інтернатів та дитячих домів, за яких відповідає держава, евакуйовані. 32 дитини, яких поки що не вдалося вивезти, перебувають в укриттях під наглядом батьків.

«Я точно знаю, що вони забезпечені навіть в тих над жахливих умовах продуктами харчування і гігієнічними наборами більш ніж у достатній кількості. Але це діти, батьки яких відмовляються, переховуючись, з ними виїжджати. Тому була постанова і зміна до постанови, де вказана евакуація дітей у примусовий спосіб. Там є певні особливості виконання цієї постанови, але ми продовжуємо працювати тут — і не тільки щодо Бахмута», — додав він.

Кириленко зауважив, що вивезти всіх дітей із міста можливо, бо, наприклад, із міста Часів Яр, що поблизу Бахмута, вдалося евакуювати всіх дітей.

Схожі новини