Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Магнітні бурі на 27 березня — 2 квітня 2023 року

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, цей тиждень розпочнеться і закінчиться геомагнітним неспокоєм різної інтенсивності

Розпочнеться тиждень із магнітної бурі категорії G 1 (най­слабша) 27 березня. Властиво у понеділок має завершитися дводенний найсильніший стрибок геомагнітного збурення маг­нітосфери Землі цього місяця. Вплив цієї бурі, окрім метеочут­ливих та метеозалежних людей, а також осіб із вродженими чи набутими вадами здоров’я, можуть відчути на собі й цілковито здорові люди.

Однак уже 28 березня очікується різкий спад геомагнітної на­пруги до позначки у 2 бали, що практично дорівнює геомагніт­ному штилю. Учені обіцяють, що протримається він до кінця мі­сяця.

Другий місяць весни у перший свій день «подарує» нам со­нячний спалах слабкої інтенсивності. Відчути його вплив змо­жуть лише особи із підвищеною метеочутливістю та певними вродженими або набутими патологіями здоров’я.

Тому будьте обережні та дбайливо ставтеся до свого орга­нізму, дотримуйтесь здорового способу життя та порад лікарів, щоб примхи космічної погоди не завдали вам шкоди.

Схожі новини