Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«У Львові на весняний ремонт доріг та тротуарів виділено 147 мільйонів»

Сказав для «ВЗ» директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець

У Львові стартувала весняна кампанія поточного ремонту доріг та тротуарів. Дорожники ліквідовують ями, які утворилися після зимового та осіннього періоду. На весняний ремонт доріг та тротуарів виділено 147 мільйонів 373 тисячі гривень. Торік ця сума була більшою — понад 247 мільйонів гривень.

Про це повідомив у коментарі для «ВЗ» директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець.

«Ремонтують «великими картами» (вкладання асфальту прямокутними або квадратними відтинками. Місце під вкладання асфальту фрезерують, потім зрізають під відповідним кутом краї ділянки, аби зчеплення зі старим полотном було добротним) із застосуванням гарячого асфальтобетону, — каже чиновник. — Ремонти тривають, коли дозволяють погодні умови. Але це ще не ті масштаби. Працюємо зараз переважно там, де є критична гостро аварійна ямковість. З початку квітня приступимо до широких об'ємів ремонтів «великими картами».

Олександр Одинець каже, що через воєнний стан не можна повноцінно ремонтувати дороги, бюджет на ці потреби є мінімальним. Якщо з бюджету виділять додаткові гроші і не буде критичних затримок коштів від казначейства — дороги у Львові ремонтуватимуть краще і у більших об'ємах.

Тим часом, ямкові ремонти активно проводять у населених пунктах, які входять до складу Львівської територіальної громади. Так, у Дублянах уже зробили поточний ремонт центральної вулиці. Зокрема, тут полатали великі ями, які утворилися взимку. У Винниках ямкові ремонти провели на вул. Забави та Спортовій, у Лисиничах обіцяють приступити аж з наступного тижня. У департаменті міської агломерації Львівської міської ради кажуть, капітальні ремонти доріг цьогоріч, окрім Дублян, заплановані у Рудно, Зарудцях та Малехові. Нагадаємо, у бюджеті розвитку Львівської МТГ на 2023 рік для потреб приєднаних громад (в тому числі ремонту доріг) передбачили майже 170 млн грн.

Схожі новини