Передплата 2024 «Добра кухня»

Візит путіна до Маріуполя, повернення серійного вбивці на місце злочину — CNN

  • 20.03.2023, 10:30
  • 579

Розмова з жінкою, яка пережила російську атаку на переповнений людьми драматичний театр в Маріуполі

Фото: Associated Press
Фото: Associated Press

CNN повідомляє: «Маріуполь перебуває у катастрофічному стані. Жінка, яка пережила російську атаку на переповнений людьми драматичний театр в Маріуполі, порівняла нічний візит диктатора володимира путіна до тимчасово окупованого росією міста з тим, «коли серійний убивця повертається на місце злочину».

Журналіст видання поспілкувався з Марією Кутняковою, якій вдалося втекти з Маріуполя на контрольовану Україною територію разом із сім'єю.

Кутнякова сказала, що путін відвідав Маріуполь вночі, «тому, що вони не хотіли знімати справжні кадри зруйнованого міста».

«Вони не хотіли показати, що у Маріуполі досі катастрофа. Є багато зруйнованих будівель. Що люди живуть у поганому становищі. російська пропаганда показувала цей образ кількох будівель, які вони збудували. Вони хочуть, щоб люди повірили, що в Маріуполі зараз дуже гарне місце. Але це не так», — сказала Кутнякова.

Також, вона розповіла CNN: «ціни в Маріуполі „божевільні“, в місті немає ні ліків, ні опалення, а також проблеми зі зв’язком, електрикою, водою та газом. Всі 15 її родичів і кілька близьких друзів, які проживали в Маріуполі, покинули місто. Родина не може знайти її дядька з минулої весни, і вони побоюються, що він міг померти».

Нагадаємо, що Маріуполь перебуває під тимчасовим контролем росії з травня 2022 року, а бомбардування драматичного театру 16 березня 2022 року було одним з найбільш зухвалих нападів Росії на мирних жителів під час її повномасштабного наступу.

Перед нападом на землі біля будівлі гігантськими російськими літерами було намальовано слово «ДІТИ». Всередині переховувалися близько 1300 людей.

росія заперечувала, що її сили вдарили по театру, стверджуючи, що його підірвав полк української армії.


Джерело: CNN

Схожі новини