Передплата 2024 «Добре здоров’я»

НАТО може розмістити приблизно 300 тисяч військових на кордоні з росією, — Politico

  • 19.03.2023, 08:50
  • 1 028

Таке рішення має унеможливити розширення російської війни за межі України

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Відтак НАТО має намір зупинити росію, якщо вона надумає розширити війну за межі України. Тому в Альянсі заговорили про укріплення своїх східних рубежів та необхідність направити на лінію кордону до 300 тисяч військовослужбовців.

Відомо, що такі дії потребують від 30 членів НАТО координації і великих зусиль, щоб вони надали солдатів, місця для тренувань, велику кількість зброї, спорядження та боєприпасів.

Однак із погодженням дій, наголошує видання, можуть виникнути складнощі, оскільки багато країн Альянсу без того занепокоєнні недостатніми власними запасами боєприпасів, поповнення яких потребує часу і фінансів.

ЗМІ пишуть, що військове керівництво країн НАТО має подати оновлені регіональні плани оборони. Посадовці Альянсу переконані, що його кордони з рф повинні охороняти до 300 тисяч військових.

Тим часом перший ешелон військ НАТО може складатися з приблизно 100 тисяч солдатів, готових до дій протягом 10 днів. До його складу можуть входити військові з Польщі, Норвегії, Естонії, Латвії і Литви.

Другий ешелон військ підтримуватиме цих солдатів, готових до дій протягом 10−30 днів.

Схожі новини