Передплата 2024 «Добрий господар»

«Внутрішня єдність і глобальна підтримка України — запорука нашої перемоги»

  • 18.03.2023, 10:15
  • 754

Під час війни збереження єдності в українському суспільстві залишається важливим чинником нашої перемоги над загарбницькою армією росії. Зараз — це пріоритет нарівні з допомогою Збройним Силам України

Про це сказав Петро Порошенко в інтерв'ю «Голосу Америки».

«Якщо ми говоримо, яке велике досягнення з 24 лютого — великим досягненням є єдність. І єдність ми повинні захищати, тому що точно зараз єдність під ударом, і якісь корисні ідіоти з різних команд з різною мотивацією намагаються цю єдність зруйнувати», — підкреслив Порошенко.

«Це — досягнення українського народу і це досягнення українських Збройних Сил. У перші години повномасштабного вторгнення я подзвонив президенту Зеленському і просив про термінову зустріч. Мій меседж був таким: з цього моменту я більше не лідер опозиції, і ви більше не мій опонент», — нагадав Порошенко.

«Я думаю, що разом зі зброєю, разом із санкціями, разом із правосуддям проти путіна, разом із фінансовою підтримкою, а разом із майбутнім членством України в НАТО в момент нашої перемоги єдність та глобальна солідарність, глобальне партнерство є чинниками для цього», — переконаний Порошенко.

«Моя позиція полягає в тому, що я буду зберігати єдність, доки триватиме війна. Чи буду я працювати на демократію? Однозначно так. Чи буду я критикувати, чи аналізувати після війни, під час мирного процесу? Однозначно так. Але зараз — єдність є нашим пріоритетом. Це голос українського народу», — зазначив він.

Порошенко також зауважив, що після 24 лютого 2022 року світ змінився. «Україна інша. Ми інші. І в цій ситуації ці зміни є пріоритетними. Ми повинні цінувати мир. Треба цінувати українське. Важливість України для світу означає те, що без України неможлива глобальна безпека у світі. І тому Україна така важлива для всього світу», — переконаний він.

«Тому всі наші партнери, включно зі Сполученими Штатами, розглядають постачання зброї для запровадження санкцій не як допомогу Україні, а як інвестицію у власну безпеку», — наголошує Порошенко.

Схожі новини