Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Білорусі засудили керівників головного опозиційного сайту країни до 12 років

  • 17.03.2023, 16:10
  • 539

17 березня, керівників головного опозиційного сайту Білорусі Tut. by Марину Золотову та Людмилу Чекіну засудили до 12 років позбавлення волі

Людмила Чекіна та Марина Золотова в суді (Фото:www.belta.by)
Людмила Чекіна та Марина Золотова в суді (Фото:www.belta.by)

На сайті Tut.by. Повідомляють: «Міський суд Мінська оголосив вирок у справі про „ухилення від сплати податків“, порушену щодо експрацівників ТОВ Тут бай медіа — компанії, яка з 2000 року випускала найбільше незалежне видання Білорусі».

Золотову та Чекіну визнали винними в «ухиленні від сплати податків», а також «розпалювання ворожнечі» та «закликах» до дій, спрямованих нашкодити нацбезпеці Білорусі.

Фото з сайту Белта
Фото з сайту Белта

Окрім Золотової та Чекіної, фігурантами справи стали: редактор відділу економіки та політики Ольга Лойко, кореспондент Олена Толкачова та юрисконсульт Катерина Ткаченко — їх відпустили із СІЗО під особисте забов’язання.

Справу Золотової та Чекіної розглядали у закритому судовому режимі з 9 січня.

У правозахисному центрі Весна заявили: «по-суті, Золотову та Чекіну звинуватили в тому, що у 2013−2014 роках вони висвітлювали події в Україні під час Майдану, у 2010 році писали про післявиборчі акції протестів у Білорусі, про девальвацію у країні, а також про репресії проти мирних білоруських протестувальників у 2020 році».

«Тому сутність висунутих звинувачень Золотової та Чекіної невідома», — повідомляють правозахисники.

Схожі новини