Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Михайло Забродський склав мандат депутата

  • 17.03.2023, 14:40
  • 1 808

Михайло Забродський — генерал-лейтенант Збройних сил України, народний депутат 9-го скликання. Екскомандувач Десантно-штурмових військ (2015−2019) складає мандат

Михайло Забродський. Фото з відкритих джерел
Михайло Забродський. Фото з відкритих джерел

Ярослав Юрчишин повідомляє: «Михайло Забродський, народний депутат від „Європейської Солідарності“, складає мандат. Генерал Забродський вже давно допомагає Генеральному штабу, особисто Валерій Залужному. Тож, так виглядає, обрав можливість сконцентруватися на цій ділянці. Повага та подяка за Службу».

Забродський перший заступник керівника Антитерористичного центру при СБУ і керівник Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, Герой України.

Забродського обрали депутатом до Верховної Ради у 2019 році. Він був четвертим номером у списку «Європейської Солідарності» і став першим заступником голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Забродський був командувачем Десантно-штурмових військ у 2015−2019 роках.

У червні минулого року руху ЧЕСНО повідомили, що відносно нардепа є лист Залужного про його перебування у розпорядженні міністра оборони з 24 лютого 2022 року.

Коментар «Європейської Солідарності»

«Європейська Солідарність» вітає рішення про призначення Михайла Забродського на високу посаду в керівництві ЗСУ.

«Європейська Солідарність», з якої понад дві з половиною тисячі членів партії боронять країну в лавах армії, вітає рішення про призначення Михайла Забродського на високу посаду в керівництві ЗСУ.

Де-факто генерал Забродський, Герой України ще з 2014 року, легендарний командувач ДШВ і комбриг 95-ї бригади, повернувся до війська з перших же днів повномасштабного вторгнення.

Тепер настав момент, коли він має повною мірою зосередитися на службі, посилити стратегічний потенціал ЗСУ і сприяти разом з Валерієм Залужним та іншими воєначальниками успіху вирішального контрнаступу на русню. На фронті він зараз дійсно куди потрібніший, бо такі досвідчені та сміливі воїни як Михайло — на вагу золота. Такими як він пишалася би будь-яка команда.

Вітаємо українців з цим призначенням, бо впевнені, що генерал Забродський виправдає довіру і справдить усі наші найкращі сподівання.

Цілком природно, що, згідно з законом, Забродський складає депутатський мандат, і в цьому рішенні ми його також підтримаємо.

«Європейська Солідарність» своєю чергою і надалі всім чим може на фронті і в тилу працюватиме на перемогу.


Джерело: Телеграм Ярослава Юрчишина

Схожі новини