Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Застава в понад 9 млн грн: суд обрав запобіжний захід ексміністру інфраструктури

  • 17.03.2023, 08:45
  • 693

Вищий антикорупційний суд обрав колишньому міністру інфраструктури Андрію Пивоварському запобіжний захід у вигляді застави у 9 997 900 грн та особистого зобов’язання

Андрій Пивоварський. Фото: УНІАН
Андрій Пивоварський. Фото: УНІАН

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Пивоварський впродовж пʼяти днів має внести заставу, а також виконувати низку зобов’язань. Зокрема, він має прибувати на вимогу до детектива, прокурора та суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи, виїзди за межі Києва та Київської області; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками.

Строк дії зобовʼязань — до 16 травня.

Сам Пивоварський прокоментував рішення на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Попереду довгий процес розгляду справи по суті з допитами свідків, долученням документів та іншими „радощами“ кримінального провадження. Так як матеріали, що йшли в якості додатків до клопотання про обрання запобіжного були надані мені та моїм захисникам, їх зміст озвучений в судовому процесі, то й відповідно з них „знято“ гриф таємності. Тому маю намір їх зробити публічними. Всі зможуть подивитись, почитати і зробити свої висновки. Ще раз дякую всім за підтримку! Боротьба триває», — написав він.

Нагадаємо, що 22 лютого НАБУ повідомило Андрію Пивоварському про підозру у зловживаннях, через які держава зазнала збитків на понад 30 млн доларів.

Схожі новини