Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В автобусах Львівщини встановили тестову систему е-квитка

  • 16.03.2023, 14:30
  • 1 172

У приміських та міжміських автобусах Львівщини встановили перші пристрої для безготівкового розрахунку за проїзд

Система безконтактної оплати. Фото: Львівська ОВА
Система безконтактної оплати. Фото: Львівська ОВА

Ініціативу реалізували 15 березня, в межах співпраці Львівської ОВА з інвестором із впровадження АСООП «Smart Ticket Technology» та українським постачальником обладнання «Реноме Смарт». Передбачено, що впродовж кількох днів встановлять 26 пристроїв, які працюватимуть у тестовому режимі.

«Перші 26 пристроїв для безготівкового розрахунку вже встановлюють в автобусах на маршрутах Рава-Руського напрямку. Коли усі валідатори встановлять, розпочнеться пілотний етап проєкту. В його межах перевірять обладнання й систему, проведуть тестові платежі. Несправності та зауваження, які можуть виникнути у тестовий період, оперативно виправлятимуть», — повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Представник «Smart Ticket Technology» Антона Вішталюка зазначає, — «кожен пристрій матиме прив’язку до свого маршруту та відповідну тарифну сітку, оскільки в області діють різні тарифи. Загалом встановлення першої партії валідаторів займе кілька днів».

Нагадаємо, Львівська область першою в Україні запровадить е-квиток у приміських та міжміських автобусних маршрутах в межах області. Послуга безготівкового розрахунку в автобусах Львівщини має запрацювати у середині літа 2023 року.

Схожі новини