Передплата 2024 «Добре здоров’я»

НАБУ та САП не блокували рахунки ексочільника Андрія Коболєва

  • 07.03.2023, 15:51
  • 691

Інформація про те, що НАБУ та САП заблокували чи арештували рахунки ексголови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва не відповідає дійсності

Андрій Коболєв. Фото з відкритих джерел
Андрій Коболєв. Фото з відкритих джерел

Як інформують в Центрі протидії корупції, інформація про те, що НАБУ та САП заблокували чи арештували рахунки ексголови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва не відповідає дійсності.

«Розганяють інформацію, що НАБУ/САП заблокували/арештували рахунки Андрія Коболєва. Це неправда. Додамо, що нам в ЦПК невідомо про заблоковані/арештовані рахунки Коболєва іншими органами. Нагадаємо, що Апеляція ВАКС застосувала до Коболєва запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 229,248 млн грн.

Премії, виплачені собі Коболєвим, становлять:

  • в 2017 році - 12 млн грн;
  • в 2018 році - 266 млн грн;
  • в 2021 році - 338 млн грн. Тобто — 616 млн грн (не рахуючи зарплати в 1 млн грн на місяць)", — зазначили в ЦПК.

В САП нагадали, що 1 березня Апеляційна палата ВАКС застосувала до Коболєва запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 229,25 млн грн.

Відповідно до рішення суду, він мав внести кошти впродовж 5 днів, тобто до 6 березня, та зобов’язувався повідомити про це детектива та прокурора.

«Проте, станом на 7 березня 2023 року інформація про внесення застави у встановленому судом розмірі так і не надійшла до органу досудового розслідування», — йдеться у повідомленні.

При цьому, в САП уточнили, що наразі жодні рахунки підозрюваного суд не арештовував у цьому кримінальному провадженні.

Схожі новини