Передплата 2024 «Добра кухня»

Магнітні бурі на 13 — 19 березня 2023 року

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, цього тижня, можливо, доведеться пережити ще одну магнітну бурю категорії G1 і геомагнітне коливання середньої сили

За передбаченнями американських дослід­ників, є ймовірність, що в останній день тижня, у неділю, 19 березня, землю накриє магнітна буря рівня G1 (незначна) амплітудою 5 балів. Її вплив, окрім метеочутливих та метеозалежних людей, а також осіб із вродженими чи набутими вада­ми здоров’я, можуть відчути на собі й цілкови­то здорові люди.

Ще один спалах геомагнітної активності вче­ні-астрофізики прогнозують на 15 березня. Рі­вень його активності може сягнути середньо­го показника. Тут уже клопоти із самопочуттям і здоров’ям можуть мати люди похилого віку, ме­теочутливі особи, так звані сердечники та гіпер- і гіпотоніки. І навіть особи, що не дуже гостро відчувають вплив магнітосфери, можуть відчути певний дискомфорт.

Тому будьте обережні та дбайливо ставте­ся до свого організму, дотримуйтесь здорового способу життя та порад лікарів, щоб примхи кос­мічної погоди не завдали вам шкоди.

Схожі новини