Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Знайдемо вбивць»: президент відповів на відео з розстрілом військового

  • 07.03.2023, 08:30
  • 742

Глава держави Володимир Зеленський відреагував на відео з розстрілом росіянами українського військового, який сказав «Слава Україні»

Володимир Зеленський. Фото ОПУ
Володимир Зеленський. Фото ОПУ

Про це президент Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні.

«Сьогодні зʼявилося відео, як окупанти по-звірячому вбили воїна, який хоробро сказав їм у вічі: „Слава Україні!“. Хочу, щоб ми всі разом, у єдності, відповіли на його слова: „Герою слава! Героям слава! Україні слава!“. І ми знайдемо вбивць», — заявив він.

За словами президента, росія убиває людей за сам факт, що вони українці, за одне тільки слово про Україну.

«За нашу мрію про Україну. За наше життя — життя українців. І ми знищуємо окупанта всюди — всюди, де це дає результат для України. Бахмут дав і дає один із найбільших результатів за час цієї війни, за час усієї битви за Донбас», — сказав він.

Зеленський подякував кожному, хто бʼється на цьому найскладнішому напрямку, і кожному, хто воює на всіх напрямках.

«Ми боронимо й будемо боронити кожну частинку України. Настане час — звільнимо кожне місто, кожне село нашої держави. І змусимо окупанта відповісти за кожен постріл проти України, за кожну підлість проти українців. Якщо зможемо юридично — значить, юридично. Зброєю — значить, зброєю», — сказав він.

За словами президента, Україна не забуде подвигу «кожного і кожної, чиє життя навіки дало волю для України».

«Завдяки нашій єдності, завдяки нашій рішучості, завдяки тому, що ми цінуємо всю Україну і кожного українця, ми точно знаємо результат цієї війни. Із перших днів війни знаємо. В Україні завжди звучатиме: «Слава Україні!» І мільйони завжди відповідатимуть: «Героям слава!» — сказав Зеленський.

Схожі новини