Передплата 2024 «Добрий господар»

Резніков названу суму, яку Міноборони «заощадило», змінивши виплати військовим

  • 06.03.2023, 18:15
  • 1 215

Міноборони «зекономили» близько 100 млрд грн, переставши виплачувати надбавку 30 тисяч для військових, які не залучені у виконанні бойових завдань

Олексій Резніков. Фото з відкритих джерел
Олексій Резніков. Фото з відкритих джерел

Про це очільник Міноборони Олексій Резніков поділився в інтерв'ю Liga.net.

Заощадження, заявив він, був другим фактором в ухваленні рішення про зміну умов для виплати військовослужбовцям надбавок у 30 тисяч грн. Головним фактором була справедливість, переконує міністр.

За його словами, Міноборони отримували сигнали від бійців про те, що військові, які ризикують життям на «нулі» отримують надбавку 100 тис грн, при цьому сили забезпечення, які за 20−40 км від лінії фронту і не ризикують так своїм життям — теж отримують 100 тис грн, що не є несправедливим.

Відтак, вважає він, була потрібна модернізація: «Ти хочеш отримати більше грошей, в тебе є мотивація — будь ласка, можеш рапорт подати. Навіть якщо ти не на „нулі“ — тебе переведуть на лінію зіткнення. Ти вважаєш, що потребуєш ротації та відпочинку, але можеш виконувати менш ризиковане бойове завдання, — отримуй 30 000 грн плюс грошове забезпечення. Якщо ні - просто грошове забезпечення».

Після цього йде «заощадження» за різними факторами. «Це близько 100 млрд грн», — уточнив міністр та наголосив, що війна триває, і у лавах Сил оборони є втрати. Родинам загиблих потрібно заплатити по 15 млн грн, також є виплати пораненим.

Схожі новини