Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Байден має дві кандидатури замість генерала Міллі, — ЗМІ

  • 04.03.2023, 15:50
  • 683

Термін повноважень чинного голови Об'єднаного комітету начальників штабів армії США генерала Марка Міллі завершується цієї осені

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США, генерал Марк Міллі.
Голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США, генерал Марк Міллі.

В адміністрації Байдена шукають йому наступника, про якого, за даними The New York Times, незабаром оголосить.

Видання пише, що президент США Джо Байде має дві кандидатури: генерал Чарльз Браун-молодший та генерал Девід Бергер.

Чарльз Браун-молодший є начальником штабу ВПС і першим афроамериканцем, який отримав цю посаду в армії. За даними посадовців адміністрації, саме він є головним претендентом. Раніше Браун виконував обов’язки командувача Тихоокеанськими військово-повітряними силами, командувача повітряним компонентом Індо-Тихоокеанського командування США, а також був виконавчим директором штабу бойових операцій Тихоокеанського регіону.

Девіда Бергера, 38-й коменданта Корпусу морської піхоти, чотиризіркового генерала, вважають аутсайдером.

Бергер мав різні штабні та командні посади, брав участь в операції «Свобода Іраку» та в операції «Незламна свобода». Служив командиром взводу Індійської роти 3-го батальйону, 7-го полку першої дивізії морської піхоти, офіцером оперативного відділу штабу другого розвідувального батальйону під час операції «Буря в пустелі».

На посаді заступника командувача другої дивізії морської піхоти Бергер потрапив у Косово, де рік прослужив головою штабу KFOR у Пріштіні. З 2009 по 2011 рік служив у головному штабі морської піхоти директором відділу планування, політики та операцій. У 2012 році вирушив до Афганістану, де очолював першу дивізію морської піхоти під час операції «Незламна свобода».

За словами офіційних осіб, Байден вже скоро може ухвалити рішення, хоча його вибір ще має затвердити Сенат. Призначення генерала Брауна стане історичним, адже це стало б другим випадком в історії, коли найвищим офіцером країни буде темношкірий, і вперше, коли оборонним блоком країни керуватимуть двоє темношкірих.

З 2005 року на цю посаду не призначали генерала ВПС. За цей час на ній були два морських піхотинці, адмірал ВМС і два генерали армії.

Незалежно від того, кого саме обере Байден, наступний голова Об'єднаного комітету начальників штабів має зосередитись на підготовці військових до «конфлікту великих держав», як кажуть у Пентагоні — для майбутньої війни з Китаєм чи рф.

Схожі новини