Передплата 2024 ВЗ

Меркель відповідальна за війну в Україні: заява

  • 03.03.2023, 12:30
  • 712

Ангелу Меркель назвали відповідальною за війну в Україні через блокування вступу країни у НАТО

Ангела Меркель. Фото із мережі
Ангела Меркель. Фото із мережі

Очільниця комітету з питань оборони в Бундестазі Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн розкритикувала рішення колишньої канцлерки Німеччини Ангелою Меркель, які, як вона ввважає, уможливили повномасштабний напад росії на Україну.

Глава комітету нагадала, що у 2008 році в НАТО було багато прихильників якнайшвидшого прийняття України, але Німеччина та Франція виступили проти через позицію росії.

Політикиня зауважила: те, що українці не потрапили до НАТО, «було великою помилкою з боку французів і Ангели Меркель в той час».

Штрак-Ціммерманн також переконана, що після повномасштабного нападу рф Німеччина повинна була стати на бік України і підтримати її зброєю. Та доведеться «переписати історію Ангели Меркель, особливо історію останніх кількох років і повних прорахунків».

Щодо перспективи конфлікту очільниця комітету Бундестагу з питань оборони припустила, що він навряд чи буде тривати так само довго, як Перша або Друга світові війни. Та, зауважила вона, президент росії володимир путін не сподівався на сильну і стійку підтримку України.

Нагадаємо, що на Бухарестському саміті НАТО у 2008 році Німеччина та Франція заблокували надання Україні, а також плану дій щодо членства в НАТО для Грузії, побоюючись ескалації з боку рф. Відтоді обом цим країнам Альянс лише обіцяв вступ «одного дня».

Після повномасштабного вторгнення в Україну Меркель відмовилася визнати, що те її рішення могло призвести до російської агресії.


Джерело: n-tv

Схожі новини