Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині відремонтують 23 студентські гуртожитки, щоб поселити там 1300 переселенців

Повідомив для «ВЗ» директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда

Цього року у Львівській області відремонтують 23 студентських гуртожитки, аби створити додаткових 1300 місць для вимушених переселенців, які тікають із зони бойових дій у безпечні регіони України — у Львів та Львівську область. На косметичний ремонт гуртожитків в обласному бюджеті передбачено 102 мільйони гривень.

Про це повідомив для «ВЗ» директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

«Гроші на ремонт гуртожитків від професійно-технічних навчальних закладів передбачили у рамках Програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів, — каже чиновник. — Гуртожитки — зі всіх районів Львівщини, а найбільше — у Львівському районі. 2 мільйони гривень з цієї суми — це субвенція з місцевого бюджету. 23 об‘єкти — це початкова цифра, яка упродовж року буде збільшуватися, як і кількість місць для проживання ВПО. Торік за кошти цієї програми вдалось завершити ремонтні роботи у 27 закладах області і створити 2 тисячі 818 місць для переселенців».

Степан Куйбіда поінформував, що підрядник проведе часткову реновацію гуртожитків і віддасть їх для потреб ВПО. У кімнатах мешкатимуть сім'ї з кількох осіб, а санвузол та кухонний блок — окремо на кожному поверсі. У гуртожитках блокового типу ситуація інша: на три суміжні кімнати — один санвузол.

«Не міняємо конструкцію гуртожитків і не затягуємо ремонтні роботи, — продовжує розмову директор департаменту економічної політики ЛОВА. — Торік, коли вперше заселяли ВПО, використовували різні приміщення: народні доми, садочки, школи, гуртожитки… Коли почали реалізовувати цю програму, інвестували кошти суто у ремонт гуртожитків. Також залучали до ремонту донорів, які у певних громадах обирали інші приміщення, які переобладнували під потреби ВПО. Десь ремонтували стару закинуту будівлю, стару лікарню… Минулого року вдалося створити понад 9 тисяч ліжкомісць для ВПО».

Схожі новини