Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Генштаб та ОП спростували інформацію про проникнення українського ДРГ у Брянську область рф

  • 02.03.2023, 13:15
  • 754

У рф заявили про проникнення українського ДРГ у Брянську область. У Генштабі та Офісі президента заперечили цю інформацію

Сьогодні вранці губернатор Брянської області рф, яка має спільний кордон з Україною, повідомив, що в регіон нібито проникла українська ДРГ, нібито схопила в заручники мирних жителів і нібито обстріляла автомобіль. Цю інформацію швидко підхопили пропагандистські ЗМІ, проте вони публікують дуже суперечливі дані.

Як пише Бабель, у Генштабі ЗСУ заперечують заяви росіян про нібито проникнення «українських ДРГ» на територію росії та бої у прикордонних селах. Там наголосили, що українська армія веде бойові дії виключно на території України.

«Усе, що відбувається на росії, — це спротив місцевого населення путінському терористичному режиму, недотримання заходів пожежної безпеки або інші причини, що не залежать від ЗСУ. Зокрема, повідомлення в інтернеті про події на Брянщині є зухвалою московською провокацією», — зазначили у відомстві.

Також радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що «проникнення української ДРГ» на територію Брянської області є провокацією російської влади.

«Історія про українські ДРГ в рф — це класична провокація. Абсолютно свідома. росія хоче налякати своїх, щоб за рік війни бодай якось виправдати напад на іншу країну та зростаючу бідність», — сказав він.

За його словами, тим часом партизанський рух в росії стає сильнішим та агресивнішим. «Бійтеся своїх партизанів», — попередив Подоляк.

Схожі новини