Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

рф влаштовує напругу навколо Молдови та невизнаного Придністров'я

  • 02.03.2023, 10:30
  • 561

Держава-терорист влаштовує напругу навколо Молдови та невизнаного Придністров'я, переслідуючи дві цілі. Щоб відвернути увагу світу від війни в Україні та продемонструвати якусь "перемогу" для російського народу

Про це представник ГУР Міністерства оборони України Андрій Черняк повідомив у коментарі РБК-Україна.

"У Придністров'ї росіяни мають дуже обмежений контингент. Є склади, які вони охороняють. Але не на тих складах вже майже нічого немає, а те, що залишилося - старе і непридатне до використання. А в Молдові вони зараз все ж таки намагаються політичним шляхом розхитати ситуацію – під "чужим прапором", - зазначив Черняк.

Представник воєнної розвідки України нагадав, що за таким сценарієм росіяни колись влаштовували провокації у Донецьку та Луганську.

"Створюючи напругу в Молдові, росія ставить для себе дві цілі. Перша - це спроба відвернути європейську громадськість від подій, що відбуваються в Україні. Вони бачать, що вся увага сконцентрована на Україні, у тому числі в сенсі допомоги. Тому вони намагаються. розпалити нову пожежу в Європі", - пояснив Андрій Черняк.

По-друге, за його словами, це спрямоване на внутрішнього споживача у росії.

"Адже вони не досягли жодного результату у своїй так званій "спеціальній військовій операції". Тому їм потрібно демонструвати будь-які "перемоги" для свого населення. Зараз вони намагаються зробити якусь революцію, щоб створити ілюзію як "мир за них", "народ "Молдавії за нас", - підсумував Андрій Черняк.

Схожі новини