Передплата 2024 «Добра кухня»

40 генераторів для багатодітних родин Харківщині

  • 02.03.2023, 10:24
  • 662

Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз та Володимир Ар'єв передали 40 генераторів та гуманітарну допомогу багатодітним родинам з деокупованих громад Харківщини, а також хімічні грілки, медичні засоби і смаколики українським воїнам, які боронять Україну

«Шевченківська ОТГ, Харківщина. З Володимиром Ар'євим та командою „Європейська Солідарність — Харківщина“ привезли потужні генератори для багатодітних родин, які пережили окупацію», — зазначила депутатка.

«У Світлани Ковальчук 7 дітей: старшій — 20, молодшій 6 рочків. Чоловік — відчайдушний волонтер і підтримка для всіх, хто потребує допомоги. Якось найменша спитала пошепки, бо в селі стояли «осовободітєлі»: коли закінчиться війна? Світлана відповідала: «як прийдуть наші військові». І от, нарешті, коли маленька побачила військових з українськими шевронами, вбігла додому з радісним криком: «Війна скінчилась!» — розповіла Ірина Фріз історію однієї з родин, що пережили окупацію на Харківщині.

Ірина Фріз подякувала однопартійцю Андрію Алієву, з яким мали можливість зустрітись в Шевченковому та передати його підрозділу допомогу від Гуманітарного хабу «Схід-Захід» — грілки для рук та ніг, медицину та смаколики.

Володимир Ар'єв також поділився враженнями від поїздки на деокуповані землі Харківщини. «Впоратись з сімома дітьми або з лежачим інвалідом війни у розтрощеному окупантами місті без електрики — це дуже важко. А таких сімей на деокупованих районах Харківської області немало. Вчора весь день ми з Іриною Фріз розвозили генератори. Ізюм, Шевченкове. На 8500W. 40 штук. Треба було бачити очі людей!», — пише Ар'єв на своїй сторінці у Facebook.

«Дякую за допомогу Україні Lafarge Polska і фонду TeofiPolskie Serce, від імені якого я продовжу розвозити генератори в інші міста і містечка, постраждалі від війни і який очолює мій друг і наша однопартійка з Європейської Солідарності Наталія Іздебска», — зазначив депутат.
«Це справжня солідарність на практиці», — наголошують у «ЄС».


Джерело: ЄС

Схожі новини