Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Зберігайте єдність і не розраховуйте, що росіяни будуть воювати проти путіна»

  • 02.03.2023, 10:21
  • 580

Петро Порошенко в інтерв'ю польському телеканалу TVN24 заявив, що російське суспільство отруєне путінською пропагандою, тому не варто розраховувати на політичні зміни всередині росії. Він закликав західних партнерів не довіряти путіну, який є фахівцем із дезінформації, і зосередитися на підтримці української перемоги

«Не довіряйте путіну. путін — офіцер КДБ, і його професія — випускати фейкові новини, порушувати вашу здатність отримувати інформацію та поширювати дезінформацію. Не вірте путіну. Його фах — розповсюдження фейків. Пункт другий, будь ласка, не бійтеся путіна, тому що ми, українці, протягом дев’яти років демонструємо світові, що ми можемо зупинити путіна і ми можемо викинути його з української землі так само, як ми зробили це у 2014 році, коли звільнили Маріуполь, Сєверодонецьк, Лисичанськ, Слов’янськ, Краматорськ і багато інших міст», — нагадав п’ятий президент.

«І пункт третій — зберігайте єдність і не розраховуйте, що росіяни зараз будуть воювати проти путіна. Ще занадто рано, беручи до уваги дуже потужну пропагандистську машину, що витрачає мільярди доларів, які він отримав від усього західного світу, на отруєння суспільства», — констатує Порошенко.

«Але я точно знаю, як робити подальші кроки. Для цього нам потрібні п’ять речей. По-перше, нам потрібна зброя, тому що російські війська мають бути знищені на українській землі та викинуті геть з України. Санкції - це пункт номер два. Ми повинні припинити можливість росії фінансувати війну. У мене є програма санкцій, і це надзвичайно важливо для розуміння західного світу, що санкції посадять путіна за стіл переговорів після виведення військ з української землі», — наголосив Петро Порошенко.

«Третє - справедливість і правосуддя, путін має опинитися за гратами. Пункт четвертий — фінансова допомога, тому що нам потрібно врятувати Україну і отримати у якості репарацій усі російські гроші, які заморожені західним світом», — переконаний Петро Порошенко.

«І пункт п’ятий, тут ми безумовно розраховуємо на польський народ і Польську державу. Ми не можемо забезпечити стабільну безпекову ситуацію в Європі без повноправного членства України в НАТО. Не існує жодної іншої форми гарантії безпеки, крім НАТО. Я знаю, що Польща це знає, і я абсолютно розраховую на те, що Польща поширить це повідомлення. Я розраховую, що на Вільнюському саміті НАТО цього року в липні Україна може мати надію отримати запрошення до НАТО», — наголосив Петро Порошенко.

Схожі новини