Передплата 2024 «Добра кухня»

Поліція затримала двох неповнолітніх засновників каналів «Редан»

  • 01.03.2023, 10:50
  • 851

Кіберполіція знайшла в Дніпрі та Черкасах 16-річного та 13-річного засновників Telegram-каналів «ПВК Редан»

Фото - поліція
Фото - поліція

Про це повідомляє пресслужба поліції Дніпропетровщини та Черкаської області.

«Я є засновником групи, в якій близько 2 500 учасників. Я створив її з метою заробітку на постах із реклами, оскільки зараз тема „Редана“ популярна в соцмережах. Поняття „Редан“ в Україні немає. Воно прийшло з оосії з метою дестабілізації. Прошу всіх перестати створювати зустрічі і шукати „реданівців“, яких у нас немає. Краще допоможіть нашим солдатам. Я видаляю свою групу і прошу інших не створювати подібні», — сказав один із затриманих хлопців.

Як повідомляє поліція, що бронювання реклами коштувало 10 доларів США. Telegram-канал заблоковано. З хлопцем та його батьками спілкуються правоохоронці.

У пресслужбі Національної поліції розповіли про заблокування в соцмережах 18 каналів та груп, які були створені для «розкручування» молодіжного руху «ПВК Редан» в Україні.

За словами начальника управління ювенальної превенції Національної поліції Василя Богдана, головною метою організаторів цих груп є «провокування конфліктів і масових бійок між підлітками».

Загалом за даними поліції протягом двох днів у різних регіонах України відбулося близько 30 зібрань молоді. За словами Богдана, до управлінь та відділів поліції запросили понад 700 осіб. Більшість із них — це неповнолітні.

Схожі новини