Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Магнітні бурі на 6 — 12 березня 2023 року

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, цього тижня, ймовірно, доведеться пережити магнітну бурю категорії G1 і геомагнітне коливання невеликої сили

За передбаченнями американських дослідни­ків, магнітна буря рівня G1 (незначна) амплітудою у 5 балів досягне Землі 6 березня. Її вплив, окрім ме­теочутливих та метеозалежних людей, а також осіб із вродженими чи набутими вадами здоров’я, мо­жуть відчути на собі й цілковито здорові люди.

7 березня геомагнітна ситуація буде ще напру­жена, але йтиме на спад. Тут уже клопоти із самопо­чуттям і здоров’ям можуть мати люди похилого віку, метеочутливі особи, так звані сердечники та гіпер- і гіпотоніки. Після цього настане геомагнітний спокій, який триватиме до кінця тижня.

12 березня очікуються слабкі геомагнітні коли­вання, які не повинні спричинити серйозних про­блем зі здоров’ям. Негативний вплив відчують лише люди з метеозалежністю.

Тому будьте обережні та дбайливо ставтеся до свого організму, дотримуйтесь здорового способу життя та порад лікарів, щоб примхи космічної пого­ди не завдали вам шкоди.

Схожі новини