Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Генерал-лейтенант розповів, чому рф 24 лютого не завдала масованого ракетного удару

  • 26.02.2023, 10:45
  • 1 301

У річницю повномасштабного нападу на Україну російська федерація мала дві причини, щоб не завдати масової ракетної атаки

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Про це розповів військовий експерт та генерал-лейтенант Ігор Романенко.

За його словами, росія не вдалася до ракетної атаки через свої обмежені можливості щодо ракет і дронів-камікадзе іранського виробництва. Ще одна причина — військово-політичні обставини.

«росіяни, можливо, могли б набрати кількість ударних ракетних елементів на атаку середнього рівня, але це не спрацювало ще через військово-політичні обставини», — сказав Романенко.

Йдеться про мирний план Китаю щодо завершення війни в Україні, який був оголошений 24 лютого. Генерал-лейтенант пояснив, що москва зацікавлена в такій ініціативі Пекіна, тож масований обстріл України цього дня мав би дивний вигляд.

З іншого боку, зауважив експерт, Китай керує військово-політичними, стратегічними та геополітичними підходами щодо допомоги росії, тож можуть висувати їй свої умови. Так було, наприклад, з Олімпіадою-2022 в Пекіні напередодні повномасштабного вторгнення. Романенко уточнив, що тоді Пекін попередив москву, що Ігри мають відбутися спокійно.

Схожі новини