Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Прем'єрка Естонії: рф витрачає стільки боєприпасів за день, скільки в ЄС виготовляють за місяць

  • 19.02.2023, 16:15
  • 590

Україна має бути в змозі захистити себе і здобути перемогу над росією, що неможливо без збільшення поставок боєприпасів

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції заявила прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас.

«росія за день витрачає стільки боєприпасів, скільки в Європі виробляється за місяць… якщо є попит, потрібно забезпечити і зростання пропозиції, причому потрібно це зробити швидко, тому що Україна має бути в змозі захистити себе і здобути перемогу, щоб росія повернулася до старих кордонів, що неможливо без збільшення поставок боєприпасів», — сказала вона.

Каллас також зазначила, що російський військово-промисловий комплекс працює у три зміни, тому і ЄС має збільшити свій оборонно-промисловий потенціал. «Україні потрібні боєприпаси, нам потрібно поповнити наші запаси… Сьогодні існують великі потреби з боку України та з боку європейських країн, які передали озброєння та техніку Україні», — сказала вона.

Прем'єр Естонії зазначила, що деякі країни досі сподіваються, «що ця проблема зникне сама собою, що ми зараз все віддамо Україні і досить, бо інакше все це коштує великих грошей. Але росія якраз на це і сподівається, що ми втомимося від наших власних ініціатив, а у росії тим часом багато людського ресурсу і підприємства там працюють у три зміни».

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень