Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Туреччині та Сирії через землетрус загинуло понад 45 тисяч людей

  • 18.02.2023, 13:15
  • 667

У результаті землетрусу, що стався в Туреччині та Сирії, загинули більше ніж 45 тисяч людей. Очікується, що кількість жертв зросте ще більше

Кількість загиблих у Туреччині становить 39 672 особи, в той час як сусідня Сирія повідомила про понад 5800 загиблих. Кількість жертв у Сирії не змінюється вже кілька днів, пише Reuters.

У той час як багато міжнародних рятувальних команд залишили величезну зону землетрусу, місцеві команди в суботу продовжували пошуки в зруйнованих будівлях, сподіваючись знайти тих, хто вижив. Експерти кажуть, що більшість порятунків відбувається протягом 24 годин після землетрусу.

Через дванадцять днів після землетрусу три людини, в тому числі дитина, були врятовані живими з-під завалів будівлі в місті Антак’я на півдні Туреччини в суботу, через 296 годин після землетрусу.

Гуманітарні організації кажуть, що постраждалі потребуватимуть допомоги протягом наступних місяців, оскільки зруйновано багато важливих об'єктів інфраструктури.

У сусідній Сирії, вже зруйнованій більш ніж десятирічною громадянською війною, більшість жертв припадає на північний захід, територію, контрольовану повстанцями, які воюють з президентом Башаром Асадом — конфлікт, який ускладнив зусилля з надання допомоги людям, що постраждали від землетрусу.

Ні Туреччина, ні Сирія не повідомляють, скільки людей вважаються зниклими безвісти після землетрусу.

Схожі новини