Передплата 2024 «Добрий господар»

Волонтери збирають гроші для бригади ДШВ: як долучитись

  • 16.02.2023, 16:09
  • 1 013

Волонтери ГО «Справа громад» оголосили цільовий збір коштів на мобільні лазні для 77-ї бригади Десантно-штурмових військ

Мобільна лазня. Фото Юрія Бірюкова
Мобільна лазня. Фото Юрія Бірюкова

«77 бригаду ДШВ створювали минулого року, у вогні та війні. Набирали бійців, озброювали та навчали, якось намагалися забезпечити технікою. З останнім пунктом зовсім погано вийшло, так. Ми з вами поставили в 77 ОАеМБР багато всього. Це десятки генераторів, це сотня буржуйок, багато сотень цифрових радіостанцій та ретранслятори. Ми забезпечили штаб бригади великими генераторами, ми вже передали їм перші п’ять вантажівок Leyland DAF», — пише волонтер Юрій Бірюков.

«А тепер про лазні. Нам потрібно зібрати 1 653 477 гривень, рівно цю суму — і ВСЯ бригада буде забезпечена можливістю приймати гарячий душ у польових умовах. У будь-якому місці, у будь-який час, у будь-яку пору року. Це не один батальйон, це не половина бригади. Це кошторис виготовлення шести комплексів, що повністю покриє потребу всієї бригади. Ну, кошторис рівно вдвічі більший, але половину, традиційно ж, оплачує Петро Порошенко», — нагадав Бірюков.

«Дуже і дуже примітивна математика, без розкриття точних цифр, але дає загальне уявлення — 500 гривень вашого доната — і один боєць бригади зможе приймати гарячий душ і прати форму, 1000 гривень — два бійці… ну, і так далі. Але навіть 20 чи 100 гривень, навіть 5 чи 10 доларів — це все допоможе!», — пояснюють у «Справі громад».

Цільова банка для збору коштів.

Схожі новини