Передплата 2024 «Добра кухня»

ЄС може ввести санкції проти судноплавної компанії, яка перевозить нафту рф

  • 15.02.2023, 08:30
  • 576

Європейський Союз планує запровадити санкції проти судноплавної компанії SUN Ship Management Ltd, яка допомагає рф в обході західних обмежень на експорт нафти

За даними видання Politico, у квітні 2022 року компанія таємно «прихистила» у себе 92 судна російської державної компанії «Совкомфлот» для організації подальших перевезень російського палива на випадок санкцій Заходу. Більш того, компанія SUN навіть змінила своє офіційне ім'я, щоб уникнути асоціацій з «Совкомфлотом». Раніше вона називалася SCF Management Services.

Після початку війни рф проти України нафтові перевезення SUN стали одним з основних джерел прибутку для рф, як пише видання. Компанія має контракти з безліччю країн під виглядом іноземного підприємства.

Наразі компанія офіційно базується в Дубаї. На її сайті зазначено, що основними бенефіціарами SUN є громадяни ОАЕ та рф. Саме підприємство «управляється транснаціональними корпораціями».

Наразі флот SUN складається з 92 кораблів, які займаються перевезеннями нафти під прапорами Ліберії та Кіпру. В середньому, танкери вміщають в себе не менше 150 000 тонн нафти.

Схожі новини