Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Кохання переможе»: на Валентина у Львові розпишуть 13 пар

Серед тих, хто стане на рушничок щастя, — дві пари військовослужбовців

Фото умовне з сайту pexels
Фото умовне з сайту pexels

У вівторок, 14 лютого, на Свято Валентина — день закоханих, у Львівському міському ДРАЦСі одружаться 13 пар, з них дві пари — військовослужбовці. Іноземців у цьому списку немає. Цьогоріч у Львові тематика весільного обряду на день закоханих — «Кохання переможе».
На відміну від попередніх років, весільного буму на Валентина цьогоріч не спостерігається. Для порівняння, минулих років в день кохання у міському ДРАЦСі розписували по 30−40 молодят. Цього року ДРАЦС традиційно працюватиме з 8-ї до 20-ї години, але церемонія розписки буде скороченою і триватиме лише двадцять хвилин. Не буде також шампанського та фотозон для молодят. Обряд буде скромним, оскільки воєнний стан.

Про це повідомила для «ВЗ» начальниця відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у Львівській області управління державної реєстрації Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України Ірина Олива.

Єдина позитивна новина для молодят та тих, хто їх прийде привітати з одруженням, до обрядової зали обіцяють запускати більше гостей, ніж раніше (в період ковідних карантинних обмежень — не більше десяти осіб, включаючи молодих).

Молода пара змушена буде витратитися на церемонію дорожче, оскільки нещодавно у ДРАЦСі зросли тарифи. Обряд розписки тепер коштує 1099 гривень, плюс 137 гривень треба викласти за прийняття заяви про одруження. Ірина Олива пояснила «ВЗ», що тепер тарифи за розписку пар стали єдиними по всій Україні. Кожен обласний ДРАЦС уже не має своїх тарифів.

За словами Ірини Оливи, військовослужбовці не платитимуть ні за процедуру розписки, ні за заяву. «Для військових діє спрощена процедура розписки, — продовжує розмову чиновниця. — Згідно з постановою Кабміну, шлюб може бути зареєстрований без участі військового. З нареченим чи нареченою зв’язуються онлайн, складають акт з командиром військової частини, чи військового підрозділу. Цей акт направляють до ДРАЦСу та вносять до реєстру».

Схожі новини