Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Боротьбу з реальною корупцією замінили „відосики“ — в той час, як треба все робити для нашої перемоги»

  • 13.02.2023, 13:31
  • 717

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов під стінами НАБУ повідомив, що «шоу» боротьби з корупцією триває

Герасимов також зауважив, що чомусь і виклик в НАБУ, і засідання Антикорупційного суду були призначені практично на один і той же час.

Він закликав правоохоронні органи зосередитись на реальних багатомільярдних схемах, які спричиняють недофінансування армії, а не ганятися за опозицією.

«Як і обіцяв, 13 лютого на запрошення я прибув до правоохоронних органів. Ви знаєте, що цікаво? За мною слідкують, зупиняють на вулицях, а коли я прийшов сам, то жодних питань і жодної цікавості. І виникає стійке відчуття, що сьогодні правоохоронні органи дуже часто процесуальні дії підміняють відосиками, а замість реальної боротьби з реальною корупцією вони займаються ситуацією, яка до корупції не має жодного відношення, як, наприклад, у моєму випадку», — наголосив Герасимов.

Він також нагадав, що майно, яке йому закидають, куплене на законно зароблені кошти ще задовго до початку політичної діяльності.
«Натомість сьогодні більше за правоохоронні органи з корупцією бореться опозиція. Я нагадаю, як декілька місяців тому саме „Європейська Солідарність“ разом з іншими опозиційними силами змусила владу не розпиляти понад 200 млрд грн, а витратити їх виключно на сектор безпеки і оборони», — наголосив співголова фракції.

«Саме опозиція сьогодні бореться з незаконним блокуванням повернення ПДВ, де, будьмо відвертими, влада просто краде гроші у бізнесу», — констатує Герасимов.

«Днями „Європейська Солідарність“ зареєструвала законопроєкт 9006. Чому це дуже важливо? Всі чули і це збурило все суспільство, що почали знімати 30 тисяч виплат військовим, мотивуючи це тим, що в країні немає грошей. Цей законопроєкт 9006 чітко вказує, де ці гроші взяти. І у разі його прийняття він не дасть „розпиляти“ майже 54 мільярди гривень. І дасть змогу повернути виплати 30 і 100 тисяч всім військовослужбовцям, хто на це заслуговує. От така боротьба з корупцією, особливо під час війни, сьогодні необхідна», — переконаний Артур Герасимов.


Джерело: ЄС

Схожі новини