Передплата 2024 «Добрий господар»

За останні тижні у рф найбільші втрати з початку вторгнення, — розвідка

  • 12.02.2023, 15:20
  • 767

За даними британської розвідки втрати росіян на війні в Україні за останні два тижні є найбільші з лютого минулого року

Фото - Радіо Свобода
Фото - Радіо Свобода

Британська розвідка на основі наданої Генштабом ЗСУ інформації про втрати живої сили російської армії на фронті зобразила їх на кривій із середнім показником за кожен місяць вторгнення. На графіку помітно, що у січні та лютому втрати росіян суттєво зросли.

Згідно з цією кривою, найменших втрат росіяни зазнавали у квітні, червні та липні минулоріч — по 193, 172 та 173 військовослужбовців у середньому за добу.

Ближче до кінця року втрати росіян почали зростати до в середньому 415 загиблих за добу у жовтні, 559 у листопаді та 537 у грудні.

Однак у січні росіяни втрачали за добу в середньому 701 військового, а лютому — 824. Більшим цей показник був лише у лютому минулого року на самому початку вторгнення, коли росіяни заходили на територію України розтягнутими колонами і ще не встигли повноцінно укріпитися та облаштувати лінії оборони. Тоді вони втрачали по 1140 солдатів за добу в середньому.

«За останні два тижні росія, ймовірно, зазнала найбільшої кількості втрат з першого тижня вторгнення в Україну, — зазначає британська розвідка. — Зростання кількості втрат росіян, імовірно, пов’язане з низкою факторів, включаючи брак навченого персоналу, координації та ресурсів на фронті - прикладом цього є Вугледар і Бахмут».

Хоча британці і відзначають, що це дані Генштабу ЗСУ і вони не мають змоги достеменно перевірити їхню достовірність.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень