Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У МОЗ назвали кількість медзакладів, які зруйнувала росія

  • 12.02.2023, 14:30
  • 762

Унаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну 1218 медичних закладів України суттєво постраждали, 540 лікарень — зруйновані частково, а 173 — повністю

Про це розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Якщо говорити про статистику, то 1218 об'єктів в закладах охорони здоров’я зазнали пошкодження. Якщо говорити про лікарні, то це близько 540 закладів охорони здоров’я, 173 об'єкт зруйнований повністю, більш як на 90%, і ми не розглядаємо їх як об'єкти для відновлення. В цих випадках може бути будівництво нової споруди з нуля, за новим проєктом», — зазначив Ляшко.

Міністр додав, що до багатьох об'єктів українська влада не має доступу

«Наприклад, ситуацію з медзакладами в Маріуполі ми оцінюємо тільки по тих кадрах, які бачили у відеозйомках», — розповів очільник МОЗ.

Ляшко зазначив, що фахівці Світового банку і Всесвітньої організації охорони здоров’я оцінюють збитки для системи охорони здоров’я України у десятки мільярдів доларів. Остання цифра, яку вони презентували наприкінці вересня 2022 року, становила 26 мільярдів доларів.

Він наголосив, що найбільших руйнувань через активні бойові дії зазнали медзаклади Харківської області, у Донецьку, Луганську, Миколаєві та Херсоні. Там постраждало найбільше закладів охорони здоров’я різного рівня: від сільських амбулаторій до міських лікарень.

Схожі новини