Передплата 2024 «Добрий господар»

Данілов: армія рф не має сил, щоб напасти на Київ

  • 10.02.2023, 08:15
  • 678

російська федерація намагатиметься досягти якомога більших успіхів на фронті до річниці повномасштабного вторгнення 24 лютого

рф не піде вдруге на Київ
рф не піде вдруге на Київ

Другого масштабного наступу на столицю України не буде. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю азербайджанському виданню Report.

«росія — це країна, яка все життя живе минулим, і для них важливими є історичні дати. Вони пов’язують дату народження Леніна, початку Жовтневої революції та багато інших дат. З урахуванням того, що 24 лютого — річниця атаки на нашу країну, звісно, вони прагнутимуть до цієї дати досягти якихось успіхів на фронті. На сьогодні немає успіхів, про які можна відзвітувати перед своїми громадянами. Тут усе закономірно, немає нічого незрозумілого», — сказав він.

Данілов запевнив, що Україна готова до ймовірного нового наступу.

«У них немає сил для захоплення Києва. Навіть більше, наше суспільство цього не допустить», — наголосив він.

Данілов припустив, що росіяни спробують перерізати шляхи постачання західної зброї, атакувавши західні регіони України з білорусі. Але Україна готова до таких сценаріїв і дасть гідну відсіч, запевнив він.

Секретар РНБО додав, що спочатку президент рф володимир путін усіх ввів в оману.

«Усі повірили в силу путіна, у те, що в нього друга за силою армія у світі, що він забере собі Україну. Ми ж довели, що здатні захищати свою країну, і захищатимемо її й надалі. Навіть більше, ми повернемо всі свої історичні території. І я звертаю увагу на словосполучення „історичні території“. Це наш обов’язок, і так і буде», — наголосив Данілов.

Схожі новини