Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівські айтівці передали Старлінки у «Пункти незламності»

Станом на 9 лютого у Львівській області працює близько трьохсот пунктів незламності, де можна зігрітися, випити гарячого чаю, зарядити гаджет. Та не всюди можна працювати на гаджеті, оскільки немає Інтернету. Представники IT-бізнесу Львова передали у пункти незламності 50 Старлінків. Тепер там буде Інтернет

Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив на брифінгу, що на Львівщині загалом планують запустити в роботу 324 пункти незламності. Передані від айтівців Старлінки допоможуть покращити якість пунктів та зробить перебування людей там комфортним.

Представник львівського IT-кластеру Степан Веселовський додав: «Стараємося робити цільову допомогу. Майже рік триває війна, треба розумно розпоряджатися ресурсами».

Степан Веселовський пообіцяв для цих пунктів чергову партію технічних засобів для безперебійного Інтернету. «Наша мета — забезпечити Львівщину Старлінками на випадок можливих блекаутів, щоб люди завжди були на зв‘язку, — наголошує Степан Веселовський. — Наприкінці минулого року працювали над тим, щоб школи забезпечити зв’язком».

Один технічний засіб може забезпечити Інтернетом (одночасно в одному приміщенні) декілька десятків користувачів. Каже, що Старлінки будуть використовувати на критичні випадки, коли ніде немає мобільного Інтернету.

«В умовах війни це дієвий інструмент, — пояснив пан Веселовський. — Це не перша наша партія Старлінків для потреб області. Також передавали їх військовим».

Схожі новини