Передплата 2024 ВЗ

В ЄС сваряться через витік подробиць можливого візиту Зеленського

  • 07.02.2023, 16:50
  • 699

Після витоку інформації про можливий візит президента України Володимира Зеленського до Брюсселя спалахнули взаємні звинувачення серед офіційних осіб ЄС

Видання The Guardian пише, що приблизно за 48 годин до обговорюваної поїздки до Брюсселя про візит повідомили італійські ЗМІ, а пізніше оголосили на сторінці Європейської народної партії в Twitter.

«Ми з нетерпінням чекаємо можливості вітати вас у Брюсселі, пане президенте», — йшлося у твіті, але публікація була швидко видалена.

Президент Європейської ради Шарль Мішель, який організовує саміти ЄС, вважає Європарламент відповідальним за витік інформації про візит.

Його речник не підтвердив і не спростував візит, сказавши: «Є відкрите запрошення президенту Зеленському відвідати Брюссель».

«Цей скандал ставить у скрутне становище президента Європарламенту Роберту Метсолу, чиїх посадовців звинувачують у витоку інформації. Вона також є членом групи ЄНП, яка коротко висвітлювала цей візит», — йдеться у матеріалі.

У статті сказано, що суперечка показує, як конкуруючі інституції ЄС намагаються продемонструвати солідарність з Україною та підтримку Зеленського.

Схожі новини