Передплата 2024 «Добрий господар»

Радника Резнікова підозрюють у розкраданні 1,7 млрд гривень

  • 03.02.2023, 19:15
  • 1 050

Раднику заступника міністра оборони підозрюють у розкраданні 1,7 мільярда гривень. Він нібито причетний до схеми із непоставками товарів для ЗСУ

Фото - Національна поліція України
Фото - Національна поліція України

За даними слідства, минулого року, після початку повномасштабного вторгнення радник заступника міністра оборони вступив у змову з посадовцями однієї із приватних структур для розкрадання коштів, виділених на закупівлю товарів для потреб ЗСУ.

За укладеними договорами компанія отримала авансом понад 1,7 млрд грн, однак зобов’язання з постачання товарів в установлені строки не виконала. Таким чином, державі було завдано збитків на суму понад 1,7 млрд грн.

3 лютого слідчі Нацполіції повідомили про підозру раднику, який працює на громадських засадах. Йому інкримінують заволодіння коштами Міноборони в особливо великих розмірах. За місцем проживання радника провели обшуки.

Поліція повідомляє, що раніше у цій справі було повідомлено про підозру директору компанії та ще двом фігурантам. Також накладено арешти на понад 55 млн грн та корпоративні права фігурантів на суму понад 50 млн доларів.

Правоохоронці наголошують, що за заволодіння коштами в особливо великих розмірах передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

За даними джерел видання «Бабеля», йдеться про Костянтина Слюсара.

Схожі новини