Передплата 2024 ВЗ

У білорусі не формують необхідне наступальне угруповання, — Держприкордонслужба

  • 31.01.2023, 18:45
  • 684

Наразі війська рф у білорусі перебувають на полігонах, і наступального угруповання немає

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Створення необхідного наступального угруповання, яке б було готове станом на зараз здійснити вторгнення з території білорусі немає. російські підрозділи в рб перебувають на полігонах, де тривають навчання або підготовка», — зазначив він.

Речник додав, що зараз завершується передислокація тих підрозділів, які вже мали підготовку. Тим часом від початку січня на територію білорусі почали заводити нові підрозділи для проведення із ними бойового злагодження, а також навчання.

За ситуацією пильно стежать підрозділи розвідки України, зокрема — ДПСУ, які фіксують все, що відбувається по той бік кордону.

Ситуація на кордоні досі повністю контрольована, хоч і напружена.

білорусь не припиняє підтримувати збройну агресію рф. На її території постійно відбуваються спільні навчання між підрозділами росії та білорусі. Із 16 січня відбуваються і навчання для авіаційної компоненти, завершення яких анонсували на 1 лютого.

Демченко наголосив, що наразі головне завдання — мати сильну оборону на цьому напрямку.

«Ворога не можна недооцінювати. Ми маємо бути готовими до розвитку будь-яких подій», — зауважив він.

Тому, за даними речника ДПСУ, нарощені оборонні позиції як по лінії кордону, так і прикордонню. Роботи з інженерно-фортифікаційного укріплення тривають по всій протяжності кордону з білоруссю.

Схожі новини