Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові запустили туристичний маршрут для військових «Місто лікує»

Проєкт триватиме рік, екскурсійні програми складають згідно із запитами військових

Фото Романа Балука
Фото Романа Балука

У Львові запустили новий туристичний продукт, який розрахований суто для поранених військових — «Місто лікує». Це екскурсії визначними пам’ятками центральною частиною міста, аби військові родом з інших міст України могли тут не лише реабілітуватися, а й морально відпочити.

Як розповіла у коментарі для «ВЗ» начальниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь, днями відбулася перша екскурсія, яку провів для поранених бійців з фронту відомий гід Львова Петро Радковець. Зібралася група воїнів, частина з них — на милицях чи в інвалідному візку.

Туристи-захисники відвідали площу Ринок, Ратушу, побували в кабінеті та на балконі в міського голови Львова, пам’ятний комплекс на честь героїв Небесної Сотні… Проєкт «Місто лікує» триватиме весь рік та доповнюватиметься не лише екскурсіями містом, а й відвідуванням музеїв, театрів, закладів культури.

У Ратуші кажуть, Львів став першим містом в Україні, де запровадили таку новинку для захисників. Перед випискою з лікарні захисників із різних куточків України запрошують на безкоштовні екскурсії, на відвідування музеїв, театрів та інших закладів, аби знайомство з містом не обмежувалось палатою у лікарні.

«Інформацію про цей проєкт для військових розповсюджуватимуть безпосередньо у медичних закладах Львова через спеціальні інформаційні буклети, — продовжує розмову чиновниця. — На листівках є повний перелік послуг, які військові можуть отримати безкоштовно. Також там є контакти туристично-інформаційного центру, де можна записатися на екскурсію „Львів лікує“. Хочемо, щоб вони могли відволіктись від лікарняних палат та отримали позитивні емоції, які теж сприяють реабілітації. Перед тим провели опитування про те, що саме військові хотіли б побачити на екскурсіях, відтак складаємо маршрут згідно із їхніми побажаннями».

Схожі новини