Передплата 2024 ВЗ

На Яворівщині на хабарі затримали начальника військкомату

  • 24.01.2023, 11:15
  • 3 561

ДБР викрило на хабарництві начальника військкомату на Яворівщині та в.о. голови військово-лікарської комісії (ВЛК), які організували схему отримання хабарів за видачу документів про непридатність до військової служби

Фото ДБР із затримання
Фото ДБР із затримання

Згідно із даними правоохоронців, начальник одного із військкоматів на Львівщині та в.о. голови ВЛК цього військкомату організували схему отримання хабарів від призовників.

Як пише ZAXID.NET, йдеться про Яворівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат).

Правоохоронці задокументували факт отримання від призовника 3 тис. доларів за видачу документів, що дають право безперешкодно виїхати за межі України.

Начальник центру комплектування попросив в.о. голови ВЛК надати призовнику висновок військово-лікарської комісії щодо тимчасової непридатності до військової служби у воєнний час. Вона вигадала хворобу військовозобов'язаному та надала довідку про тимчасову непридатність до військової служби.

Відомо, що до злочинної схеми начальника військкомату входив і його водій, який був посередником та отримав для нього гроші у призовника.

Начальника ТЦК та в.о. голови ВЛК підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України. Дії водія кваліфіковані як співробітництво у вчиненні кримінального правопорушення. Їм загрожує позбавленням волі до 10 років.

Наразі йдеться щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Схожі новини